Станислав Богданов – „Технолес“ ООД Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Станислав Богданов – „Технолес“ ООД

Фирма „Технолес“ ООД Габрово е създадена от Хараламби Богданов през 1991 г. като ЕТ „Богданов”. Първоначално започва своята дейност с търговия на инструменти, счетоводни услуги и внедряване на счетоводни продукти. Натрупаният през първите години дейност капитал Хараламби Богданов влага в своята идея за производство на банцигови ленти за рязане на дърво. През лятото на 1993 г. в малък гараж са произведени първите количества лента.

През 1994 г., като правоприемник на ЕТ „Богданов” се регистрира „Технолес” ООД . Производството на банцигови ленти постепенно се разширява. Усвоява се производството на нови дървообработващи инструменти – циркулярни и гатерни триони, ножове за абрихт машини.

През 1998 г. започва проектиране и строеж на нова производствена сграда, която е въведена в експлоатация в средата на 2000г., след което фирмата инвестира в нови мощности и започва производството на машини за поддръжка и сервиз на банцигова лента, както и производство на отрезни ленти. Три години по-късно е създадена и първата в България челно-искрова машина за заваряване на банцигова лента..

През 2004 г. фирмата преминава към използването на стомани от водещи световни производители. Към този момент доставчици на лентови стомани са Бьолер Удехолм, Сандвик, Тисен Круп.

Уебсайт: www.tehnoles.com

Вижте статия за „Технолес“ ООД в Онлайн енциклопедия Габрово тук

Гледайте интервюто със Станислав Богданов тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „Технолес“ ООД:

Видеоинтервюто със Станислав Богданов е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия и Габрово Daily. Интервюто е взето на 12 октомври 2015 г. Интервюиращ: Мартина Цонева.

Scroll to top