Радослав Блажев – „Айви БГ“ ЕООД / „Тандем Габрово“ ЕООД Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Радослав Блажев – „Айви БГ“ ЕООД / „Тандем Габрово“ ЕООД

През 2007 г. в Габрово фирма „Тандем” открива специализирано предприятие за традиционни български сурово-сушени колбаси и деликатеси.

В отговор на увеличаващия се интерес към продуктите с марка Тандем, компанията се кооперира с Радослав Блажев

В „Тандем-Габрово“ са инвестирани 1.5 млн. лв. Заводът е изграден на мястото на бившето предприятие „Айви“, чийто собственик Радослав Блажев е съсобственик и управител на новото дружество. То произвежда традиционни български сурово сушени колбаси и деликатеси – Панагюрска луканка, суджук, сушеница, луканков колбас Стара планина, пастърма, филе Елена, врат Тракия и роле Трапезица.

Уебсайт: www.tandem.bg

Месопреработвателното предприятие „Айви“ и кооперирането с „Тандем“

Радослав Блажев споделя в интервюто, че е актьор по образование. Напуска театър „Сълза и смях“, а по-късно се записва в Института по месопромишленост в София. През 1992 г. закупува място край Габрово и построява първата частна фабрика в Северна България. Като собственик на месопреработвателното предприятие „Айви“ приема предложение за коопериране от Кирил Вътев, собственик на „Тандем“. „Винаги съм искал да произвеждам най-трудното – в месопреработката суровосушените колбаси са квинтесенцията, там е най-големият майсторлък. Така започна предприятието „Тандем-Габрово“ – разказва Блажев.

Формулата на бизнес успеха

„Жесток професионализъм. Ако искаш да се занимаваш с нещо, трябва да знаеш всичко за него. И неистово бачкане. Това се иска за постигането на успеха. Ако удариш една стена, първите няколко пъти ще те заболи главата, но съм убеден, че на десетия път тази стена ще падне. Иска се упоритост и усилие.“

Вдъхновяващите габровски предприемачи от епохата на Българския Манчестър

За Радослав Блажев това е Пенчо Семов. „Да сте чули някой друг да построи кораб в гората – това е желанието да не си ординерен, да не си като другите, което е премесено дори с някаква мечта“.

Бизнесът и подпомагането на обществото

Всеки избира сферата, в която да помага – споделя Блажев. Той лично има две приоритетни сфери – децата без родители и културата и театъра. „Ключовата дума е интелигентност, затова и помагам в културната сфера“.

Гледайте интервюто с Радослав Блажев тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „Айви“ / „Тандем“:

Видеоинтервюто с Радослав Блажев е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия и Габрово Daily. Интервюто е взето на 25 юни 2015 г. Интервюиращ: Илияна Станева.

Scroll to top