Пейо Пеев – „Алфрида Пеев“ ЕООД Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Пейо Пеев – „Алфрида Пеев“ ЕООД

Фирма „Алфрида Пеев“ ЕООД Габрово е създадена през 1990 г. от Пейо Пеев. Продуктовата гама в началото е помпи пулверизатор, опаковки за битова химия и козметика. В началото екипът е малък, като  броя на заетите лица във фирмата непрекъснато се увеличава. На работа са привлечени много специалисти и утвърдени професионалисти в областа на инструменталното производство, настройката и поддръжката на автоматите за пластмасови изделия и монтажа на различните видове помпи.

Понастоящем фирмата е разположена на 7000 кв.м производствена площ и в нея работят над 130 служители.

Цеховете на фирмата са оборудвани с автомати за производство  на пластмасови изделия, автомати за производство на пружини, шлаухи, ултразвуково заваряване на пластмаса и предварителен монтаж за нуждите на производството на помпите пулверизатор, както и много други съпътстващи производството машини.

Уебсайт: www.alfrida-peev.com

Вижте статия за „Алфрида Пеев“ ЕООД в Онлайн енциклопедия Габрово тук

Първите стъпки

„Цял живот ми е минал в правенето на инструментална екипировка и матрици“, споделя Пеев. Израства в работилницата на баща си, тя е неговата детска ясла и детска градина. Още от дете се интересува от конструирането на машини. „В мен се пораждаше желание да създам нещо. Веднъж ми попадна малка помпа на парфюм. Започнах да я разглеждам внимателно и си казах – тази малка помпа ще бъде бъдещето на моя бизнес“ – разказва Пейо Пеев за първите си стъпки в бизнеса след 1989 г.

Трудностите по пътя

„Много жертви се правят, аз непрекъснато бях ангажиран с моите идеи и моите мечти. Немалко са рисковете, които трябва да се поемат. Трябва да има лишения, но в крайна сметка това, за което съм си мечтал и съм преследвал, при мен се реализира.“

Дарителството

„Ние живеем в Габрово, всички обичаме този град. И макар че не можем да го променим поотделно, заедно можем да го променим към по-хубаво. Като направя моето добро за града, този град ще бъде по-приветлив. Правя го за моите внучета, за бъдещето на града.“

Формулата на бизнес успеха

„В основата на бизнеса е човек да има огромно желание да постигне нещо, да живее непрекъснато с идеята. Да бъде много постоянен и упорит. Почнахме от нищо и с нищо, без средства. Но когато направиш една машина, на човек му става ясно какво е постигнал, как може да го усъвършенства, как може да постигне още по-добри резултати. Питал съм се какво би станало, ако аз имам не една машина, а 100. И ето какво стана – една сериозна, мощна фирма, в която работят 130 души. Бизнесът се развива стъпка по стъпка и резултатите идват постепенно, нищо не идва бързо.

Тайната на успеха е да бъдеш упорит и последователен. С повече труд и по-малко приказки, нещата си идват на мястото.“

Гледайте интервюто с Пейо Пеев тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „Алфрида Пеев“ ЕООД:

Видеоинтервюто с Пейо Пеев е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия и Габрово Daily. Интервюто е взето на 8 юни 2015 г. Интервюиращ: Николета Колева.

Scroll to top