Мирослав Хинков – „Мехатроника“ АД Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Мирослав Хинков – „Мехатроника“ АД

„Мехатроника” АД Габрово е основана през 1961 г. с цел решаване на комплексни технологични проблеми в машиностроенето, електрониката, химията, леката промишленост. Нейните съоръжения осигуряват съвършени екологични технологии, икономия на енергия и горива, гъвкаво и надеждно управление на процесите. Осъществена е симбиоза между електроника и машиностроене – възниква направлението „Силова електроника”.

До 2000 г. Мехатроника е лидер на Балканите в производството на съоръжения за индукционно нагряване с приложение за топене на черни и цветни метали и сплави, за обемно нагряване на метали при пластично горещо обработване;уредби за диелектрично заваряване на пластмаси;ултразвукови съоръжения за почистване на детайли.

След 2000 година промяната в пазарната ситуация в България и региона налага бързо пренасочване на усилията и фирмата започва разработка и производство на уникално оборудване – автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти.

Днес Мехатроника е модерно оборудван завод, с възможности да решава различни проблеми в областта на индустрията за опаковки. Фирмата разполага с екип от опитни работници и сътрудници, а подходът към всеки клиент е индивидуален, гъвкав и коректен.

„Мехатроника“ АД е част от „СТС Инвест Холдинг“.

Уебсайт: www.kombis.net

Вижте статия за „Мехатроника“ АД в Онлайн енциклопедия Габрово тук

За новите идеи за технически разработки

Новите идеи идват от разговорите с клиентите. Но реализацията на тези идеи е въпрос на колективна работа. Мога да твърдя, че базовите идеи за технически решения в голяма степен идват от мен, но от друга страна няма идея, която аз да съм дал, и да се е реализирала точно, както аз съм я дал. След първоначалната посока екипът ни се събира на принципа на мозъчния щурм – всеки дава идеи, никога не се критикува, това е моделът, който работи при нас. Така изчистваме от една обща идея и посока как конкретно да се реализира даден продукт, споделя Мирослав Хинков.

Гледайте интервюто с Мирослав Хинков тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „Мехатроника“ АД:

Видеоинтервюто с Мирослав Хинков е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия и Габрово Daily. Интервюто е взето на 9 юни 2015 г. Интервюиращ: Илияна Станева.

Scroll to top