Красимир Диков – „СТС Електроникс“ Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Красимир Диков – „СТС Електроникс“ ООД

„СТС Електроникс“ ООД Габрово е водещ български производител на датчици, таймери, броячи и други средства за автоматизация на индустриални процеси. СТС Електроникс ООД започва дейността си през 1990 г. в гр. Габрово. От самото си създаване фирмата участва в много международни изложения в страната и чужбина. През 2002 г. във фирмата е внедрена система за управление на качеството EN ISO 9001:2008, която успешно функционира понастоящем. Сертификатът е издаден от немската ТЮФ Норд.

Фирмата е част от „СТС Инвест Холдинг“.

Уебсайт: www.stselectronics.eu

Вижте статия за „СТС Електроникс“ в Онлайн енциклопедия Габрово тук

Началото и развитието на „СТС Електроникс“

„За да се появи фирма СТС Електроникс, най-голяма заслуга има доц. Вълко Тодоров. През 1990 г. той събра една група инженери в лицето на Иван Лесев, Мирослав Хинков и Матеев. Фирмата се сформира след голямото изложение Експо 90 в Пловдив, където беше спечелен златен медал. Със сумата от наградата се създаде СТС Електроникс. Първото производство беше сензорна техника и датчици. Трудности винаги е имало в бизнеса. За да се запозная с всички клиенти, обикалял съм град по град. Постепенно почнахме да се разширяваме като фирма. В момента фирмата наброява 40 души. Аз виждах бъдеще в автоматизацията, тъй като тогава в България автоматизацията беше на сравнително ниско ниво и това ми даваше винаги упора и импулс, за да работя и да усъвършенствам нещата във фирмата“, споделя Диков.

„Постигнали сме малки победи спрямо западни фирми, които произвеждат сходни с нас устройства. Във фирмата работят хора с над 20-годишен стаж, екипът е от професионалисти. Бизнес философия в нашата фирма сме изградили въз основа на коректността с клиенти и доставчици“.

Гледайте интервюто с Красимир Диков тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „СТС Електроникс“ ООД:

Видеоинтервюто с Красимир Диков е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия и Габрово Daily. Интервюто е взето на 24 юни 2015 г. Интервюиращ: Мартина Цонева.

Scroll to top