Деян Тодоров – „СТС Инвест Холдинг“ Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Деян Тодоров – „СТС Инвест Холдинг“

Началото на СТС е поставено от четирима научни работници от Техническия университет в гр. Габрово, които на 04.04.1990 г. създават една от първите частни фирми в града като събирателно дружество. Осем години по-късно, на 05.01.1998 г. е пререгистрирано като дружество с ограничена отговорност и получава името СТС Инвест Холдинг.

“СТС Инвест Холдинг” АД е холдингова структура със затворен производствен цикъл, включваща множество производствени предприятия с различен предмет на дейност.

Производствените и търговски звена на фирмата са разположени на 100 хил.кв.м. площ.“СТС Инвест Холдинг” АД развива външнотърговска дейност със Западна и Централна Европа, Западна Африка, Близкия и Далечния Изток, Средна Азия и САЩ.

Уебсайт: sts.bg

Вижте статия за „СТС Инвест Холдинг“ АД в Онлайн енциклопедия Габрово тук

От датчици през търговия до козметика

„Нашата фирма е една от първите частни фирми в Габрово. Създадена е на 4 април 1990 г. от четири научни работници. Всичките те са работили в Техническия университет в Габрово и тяхната разработка за индуктивни датчици, които се използват в автоматизацията, спечели медал на изложение Експо в Пловдив. Фирмата е създадена като производство на елементи за автоматиката. Първите години от промените след 1989 г. бяха съпътствани от драстично спадане на производството в България и тези елементи не се търсеха на пазара. Затова се наложи фирмата да се преориентира към търговия, като се запознаха различни дейности – търговия с хранителни продукти, козметика. През 1992-1994 г. ние успяхме да намерим много външни клиенти, които купуваха българска козметика. Логично достигнахме до 1995 г., когато решихме ние да запознем собствено производство на козметика. При наличието на клиентска база за нас предизвикателството беше да направим производството. Тогава постигнахме един от големите рекорди на България – за 1 месец изнесохме около 3 млн. шампоана. Основните ни пазари бяха Русия и Украйна. През 1996 г. започнахме производство на паста за зъби, а през 1998 г. – боя за коса и кремове. Така фирмата се структурира основно като козметична и до ден днешен фокусът е точно в тези четири групи продукти – паста за зъби, шампоани, боя за коса и козметични кремове“, споделя Тодоров.

Гледайте интервюто с Деян Тодоров тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „СТС Инвест Холдинг“ АД:

Видеоинтервюто с Деян Тодоров е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия. Интервюто е взето на 13 юли 2015 г. Интервюиращ: Боряна Лалева

Scroll to top