Веселин Кръстев – „Елви“ ООД Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Веселин Кръстев и Илиан Дянков – „Елви“ ООД

ЕЛВИ ООД е фирма с минало и традиции в производството на мляко и млечни продукти. Основната цел на компанията винаги е била да запази именно вкуса на традиционното българско кисело мляко, такъв, какъвто го познаваме от детството си.

Дейността на дружеството датира от есента на 1991 г., първоначално чрез едноличните фирми на двамата собственици ЕТ „Веселин Кръстев” и ЕТ „Илиан Дянков”. Производствената база и седалището са разположени в околностите на село Велковци, община Габрово.

През 1998 г. с подкрепата на Швейцарското правителство е построен нов цех за производство на кашкавал.

Чрез прехвърляне на предприятията на ЕТ като съвкупност от права, задължения и фактически отношения, активи и пасиви се ражда универсалния правоприемник „Елви” ООД. Дружеството е регистрирано през м. декември 2000. Изграден е нов цех за производство на сирене. В началото фирмата произвежда кисело и прясно мляко, сирене и кашкавал, които се разпространяват в търговските мрежи под марката „Елви”.

През 2003 г. фирмата закупува селскостопанска техника и първите млечни крави. Започва обработването на земеделска земя под аренда и отглеждането на животни.

През 2005 г. е регистрирана търговската марка „Боженци”, чрез която започва разпространение на нови продукти, отговарящи на повишените изисквания на потребителите.

През 2007 г. започва строеж на нова, съвременна кравеферма за около 1000 животни. Същата година е пусната в експлоатация първата по рода си роторна доилна зала в България, изградена от утвърдения световен лидер в модерните технологии на млекопроизводството GEA Farm Technologies.

През 2011 г. е построен нов цех за производство на кисело мляко и хладилна база на площ около 2200 кв.м. Доставеното и инсталирано оборудване е от водещи чужди и български компании.

Уебсайт: www.elvimilk.com

Вижте статия за „Елви“ ООД в Онлайн енциклопедия Габрово тук

Търговската марка „Боженци“

С гордост мога да кажа, че ние с г-н Дянков сме постигнали американската мечта в България, споделя Веселин Кръстев. „И двамата сме започнали без абсолютно нищо, само двамата бяхме в самото начало, много трудно беше. Направихме подобрения, изградихме нови цехове. Бяхме вече подготвени за по-голяма крачка, решихме да стъпим на по-голям пазар. Решихме да се насочим към нова марка, която да бъде еталон за качество на нашата фирма“. Изборът пада върху „Боженци“ заради близостта на възрожденското село и заради търсения акцент на марката – „Вкусът на българската традиция“. „През годините се научихме да произвеждаме продукция с постоянно качество. В момента компромис с марката „Боженци“ по отношение на качеството не се прави“, уточняват собствениците.

За подкрепата на спортни клубове и събития

Фирма „Елви“ подкрепя клубове по колоездене, футбол, автомобилния спорт, ендуро състезания. Причината за това според Веселин Кръстев е, че спортът учи младите хора на амбиция, да преследват мечтите си, да се борят да бъдат напред.

Формулата на бизнес успеха

Постоянство и упоритост е формулата на бизнес успеха според Веселин Кръстев. Към младите хора, които искат да стартират бизнес днес той се обръща с думите: „Трябва да са наясно какво искат да постигнат, да имат ясна цел. Ако се лутат, ще загубят много ресурси, време, енергия. И ясната цел трябва да се преследва“.

Гледайте интервюто с Веселин Кръстев и Илиан Дянков тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „Елви“ ООД:

Видеоинтервюто с Веселин Кръстев и Илиан Дянков е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и партньорството на Национална Априловска гимназия. Интервюто е взето на 30 юни 2015 г. Интервюиращ: Анита Атанасова

Scroll to top