Биляна Гилина – „Принц“ ООД Габрово © biz.gabrovo.net, Дестинация Успех

Биляна Гилина – „Принц“ ООД

Фирма „Принц“ ООД е основана през 1991 г. в Габрово. Началото е една добре позната история – фамилна работилница, където няколко занаятчии ръчно изработват кожени изделия, използвайки уменията, предавани от поколение на поколение.

През годините са въведени много нови форми,  материали и иноваторски решения. Колекциите на PRINCE обхващат линии от чанти, колани и аксесоари, притежаващи собствен дизайн.

Известноста на марката произлиза от оригинални идеи и местни традиции в производството, съчетани с ангажимента за висококачествено обслужване на клиента. PRINCE се очертава на българския пазар като производител на луксозни кожени изделия, подаръци за мъже и жени, чанти, портфейли и колани.

Марката Prince 1991 e създадена през 2004 г. от собствениците Биляна Гилина и Сергей Гилин.

Уебсайт: princebags.com

Вижте статия за „Принц“ ООД в Онлайн енциклопедия Габрово тук

Как се ражда „Принц“

„В началото на нашата фирма ни водеше любопитството, откриването на новите неща и непознаването на производството дори. Нищо не се случва в този живот като в приказките. С труд и с качване на стълбата крачка по крачка се получиха нещата при нас. Вдъхнови ни факта, че в миналото Габрово е било център на кожарската промишленост, че можем да ползваме опита от миналото. Започнахме през 1991 г. с трима работници и три шевни машини. С направата на първата чанта имах чувството, че сме покорили Еверест – в нашите очи беше прекрасна. През 2007 г. се преместихме в настоящата си сграда, която е принадлежала на стара габровска кожарска фабрика на Марокинджиев. В момента нашата продукция се продава в Европа, България и Япония.“

Фирмата е кръстена от Сергей Гилин. Името е измислено съвсем случайно, но идва от любов към книгата „Малкия принц“. „В името влагам чистотата, детското, невинното, благородството, съвършенството на един принц“, споделя Гилина.

Постиженията на марката „Prince 1991“

„Нашите колекции са показвани на Международния панаир в Пловдив и в най-престижния панаир в Милано. Бяхме първата фирма от Източна Европа, която участва на това изложение в Италия. В нашия бранш участие там е равносилно на номинация за Оскар. Ние бяхме номинирани в категорията за качество. След това участие заваляха поръчките и се наложи да си разширим производството“.

Гледайте интервюто с Биляна Гилина тук:

 

Разгледайте галерия с производствени кадри на „Принц“ ООД:

Видео интервюто с Биляна Гилина е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово и с партньорството на Националната Априловска гимназия. Интервюто е взето на 20 юли 2015 г. Интервюиращ: Анита Атанасова

Scroll to top